Mammas gamla långkjol blir söt sommarklänning

Idag sydde jag om min mammas gamla långkjol till en klänning. Jag gjorde den först lite kortare, sedan använde jag det tyget som blev över till att sy axelband. Här nere kan ni se resultatet. Ganska snyggt, inte sant?

Kram Trasflickan 


FÖRE:



EFTER:


Mammas 80-talskjol blir trendig kortkortkjol (och sjal...)

Jag vet. Jag har världens bästa fantasi. Eller inte. Jag har återigen sytt om en långkjol till en kortare kjol och en sjal. Men jag har faktiskt en anledning till det. Jag rotade runt i mammas garderob för att hitta något som jag kunde sy om. Längst in hittade jag då denna underbara kjol. Mönstret var helt fantastiskt. Därför blev jag tvungen att sy en kjol igen. Bara så att ni vet då. Denna gång behövde jag dock inte göra så mycket. Jag klippte av kjolen, sicksackade och follade kjolen och sjalen. Sedan sydde jag precis som förra gången dit en ny knapp. Voila! Det var klart. Superenkelt om jag får säga det själv. Hurvida det blev snyggt eller inte lämnar jag till er att bedöma. Vad säger ni?

Kram Trasflickan


FÖRE:




EFTER:





Gammelmosters långkjol blir supersöt kortkortkjol och annorlunda sjal

Idag gjorde jag min första förvandling. Det jag hade att arbeta med var min gammelmosters gamla långkjol. Jag gillar verkligen mönstret på tyget, men jag måste säga att långkjol inte är någon direkt favorit. Därför funderade jag på om jag skulle göra kjolen till en klänning eller en kortare variant av en kjol. Jag fastnade tillslut för det andra alternativet. Det jag gjorde var att jag klippte av kjolen en bit på längden. Därefter sydde jag in den så att den inte var så vid. Sedan sicksackade och fållade jag nederkanten och sydde på en lite käckare knapp. Vips, så var kortkortkjolen klar! Dock upptäckte jag då att jag hade en bit tyg över, nämligen den biten som jag hade klippt av. Det kändes onödigt att bara slänga bort den, så jag kom på att jag kunde sy en sjal utav den. Jag sicksackade och fållade kanten. Sen funderade jag på om jag skulle klippa isär "ringen" eller om jag skulle ha kvar den som den var. Jag kom fram till att det var lite roligare och mer annorlunda att behålla den som den var. Här nedan kan ni se bilder på hur kjolen såg ut innan och hur kjolen och sjalen jag sydde blev. Jag är verkligen helnöjd! Vad tycker ni?

Kram Trasflickan

FÖRE:






EFTER:










Välkommen till min nya blogg! ♥

Hej, jag heter Jenny och är 18 år gammal. Jag går i trean på gymnasiet i Karlstad, och man kan säga att det är på grund av det, som jag har skapat den här bloggen. Den kommer inte att handla om mitt liv, eller vad jag tänker och tycker, om saker och ting. 'Trasflickan' kommer istället att handla om mitt projektarbete, som jag ska göra nu under knappt ett års tid. Det jag har bestämt mig för att ägna mig åt är att sy. Jag ska dock inte köpa tonvis med tyger och sy allt från grunden. Nej, jag ska vara mycket kreativare och miljövänligare än så! Jag ska samla ihop kläder, och dylikt, som folk ändå inte använder och sy om det till något nytt och fräscht. Jag kommer förstås att lägga ut bilder på allt jag gör, både på hur det såg ut innan jag började och hur det ser ut efter att jag är klar. Jag kommer framförallt att sy kläder, men ni kan nog räkna med att det dyker upp annat spännade också. Hoppas att ni kan inspireras av det jag gör! 

Kram Trasflickan












RSS 2.0