Morfars skogshuggarskjorta blir modern tjejskjorta

Här kommer nu mitt sista omsydda plagg. I fortsättningen ska jag fokusera på andra delar av mitt projektarbete. Det här sista jag sytt om är lite speciellt då jag knappt har sytt om det alls. Objektet var min morfars gamla arbetsskjorta och det enda jag gjorde var att sy in den lite. Med det här vill jag visa att man inte behöver göra några stora, kanske inga alls, förändringar för att kunna återanvända gamla plagg. Nu vill jag avsluta med att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kram Trasflickan




FÖRE:





EFTER:



Bälte som piggar upp vilken gammal trasa som helst!

Idag har jag sytt om en liten tygbit till ett jätteläckert bälte! Som ni kanske vill antyda är det inte något gammalt plagg jag sytt om... Anledningen till att jag gjorde det här var att jag ville visa hur enkelt man kan pigga upp ett tråkigt gammalt linne, eller varför inte en klänning. Istället för att köpa nya kläder när man tröttnat på de gamla kan man pigga upp trasorna! Det enda jag gjorde med tygbiten var att sy in kanterna och sy fast hakar. Det går att fixa på en kvart! Enkelt, eller hur? :)

Kram Trasflickan



FÖRE




EFTER:


Mammas tråkiga skjorta blir unik kreation

Idag tog jag mig för min mammas gamla, ganska tråkiga och enkla vita skjorta. Jag ville inte göra några större förändringar utan bara piffa upp den lite. Det jag började med var att sy in den och korta ner ärmarna lite. Därefter sydde jag på lite roliga detaljband på ärmarna och bytte ut de trista, vita knapparna mot lite olika knappar. Nu kan jag verkligen vara säker på att ingen har en likadan skjorta som mig! ;) 

Kram Trasflickan

 

FÖRE:




EFTER:










RSS 2.0